Seitan, dé plantaardige vlees/visvervanger, clean label, puur en zonder fratsen.
Bij Foodvision ligt de focus op vernieuwing & duurzaamheid; planetproof en uiteraard smaakvol. In onze IFS-higher-level gecertificeerde productielocatie in Goes wordt deze aanpak ingezet om op efficiënte & grootschalige wijze een unieke door onszelf ontwikkelde Seitan-variant te produceren. Dit vleesalternatief en deze eiwitbooster vormt de basis voor diverse vega(n) en hybride toepassingen, waarmee wij samen met partners in voedingsindustrie, convenience en foodservice de eiwittransitie écht willen doen versnellen.
Waarom Seitan?
Onze Seitan onderscheidt zich door zijn unieke receptuur, zeer smaakvolle textuur en door onze relatief grootschalige productiemethode, waardoor wij zeer kosteneffeciënt kunnen produceren.
“Bijna alle momenteel beschikbare vleesalternatieven zijn veel te veel bewerkt (gemodificeerd),
niet clean label, niet duurzaam geproduceerd, meestal niet lekker en vaak veel te duur.”
*Bronnen: Nielsen, Circana, ProVeg, Rabobank, ABN Amro (2023)
Dat kan in onze ogen anders, dat kan beter, dat kan smaakvoller, dat kan goedkoper. Waarom onze Seitan in onze ogen wél een gamechanger in de eiwittransitie is ?
De Seitan van Foodvision:
- Is puur & clean label: ongemodificeerd, pure grondstoffen en uiteraard zonder kunstmatige toevoegingen.
- Heeft een optimale smaakabsorbtie: tijdens het productieproces.
- Heeft een hoog eiwitpercentage: circa 24%, met een Nutriscore A.
- Wordt duurzaam geproduceerd: Soya-vrij, 0% afvalstroom, lage CO2 footprint.
- Is zeer betaalbaar: vraag naar onze mogelijkheden en prijzen, wij leggen graag de verschillende opties aan u uit.
Onze Seitan is een veelzijdig inzetbaar product en leent zich (ook als halffabricaat) perfect voor verschillende vega(n) & hybride producten en gerechten. Denk hierbij aan:
Vleesalternatieven |
Samengestelde producten |
Hybride producten (50% - 50%) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neem contact op voor meer informatie
Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Seitan in jouw product, op jouw menukaart of in jouw assortiment ? Neem dan contact op met Bart-Jan Witschge (b.witschge@foodvisionnederland.nl) voor een nadere toelichting of voor het maken van een afspraak. Samen kunnen we bouwen aan een smaakvolle en betaalbare versnelling van de eiwittransitie.