>

Seitan, dé plantaardige vlees-/visvervanger, clean label, puur en zonder fratsen.

Bij Foodvision ligt de focus op vernieuwing & duurzaamheid: planetproof en uiteraard goed van smaak. In onze IFS-higher-level gecertificeerde productielocatie in Goes, wordt deze aanpak ingezet om op efficiënte & grootschalige wijze een unieke -door onszelf ontwikkelde- Seitanvariant te produceren. Dit vleesalternatief en deze eiwitbooster vormt de basis voor diverse vega(n) en hybride toepassingen, waarmee wij samen met partners in de voedingsindustrie, convenience en foodservice de eiwittransitie écht willen doen versnellen.

Waarom Seitan?  

Onze Seitan onderscheidt zich door zijn unieke receptuur, zeer smaakvolle textuur en door onze relatief grootschalige productiemethode, waardoor wij zeer kostenefficiënt kunnen produceren.

“Bijna alle momenteel beschikbare vleesalternatieven zijn veel te veel bewerkt (gemodificeerd),
niet clean label,
niet duurzaam geproduceerd, meestal niet lekker en vaak veel te duur.” 
*Bronnen: Nielsen, Circana, ProVeg, Rabobank, ABN Amro (2023)

Dat kan in onze ogen anders. Het kan beter. Het kan smaakvoller. Het kan goedkoper.
Waarom onze Seitan in onze ogen wél een gamechanger in de eiwittransitie is?

De Seitan van Foodvision:

* is ongemodificeerd, puur en 100% clean label.
* is ook volledig biologisch beschikbaar.
* is zeer smaakvol door unieke receptuur en productiewijze, waardoor een maximale smaak absorptie ontstaat.
* heeft een eiwitpercentage van 27,3%, is rijk aan aminozuren, laag in zout (c.a. 0,9%) > Nutriscore A.
* heeft een perfect glutaminezuur profiel met intense umami smaak, waardoor minder zout nodig is in eindproducten.
* is sojavrij, duurzaam geproduceerd, zeer lage Co2 footprint van c.a. 0,53 Kg Co2 per kilo product. Bron: CarbonCloud 


Onze Seitan-variant is uitstekend toe te passen in verschillende vega(n) producten en/of gerechten en is tegelijk ook erg goed als hybride toevoeging te gebruiken in bijvoorbeeld 50%-50% dierlijk/plantaardige toepassingen, waarmee binnen de doelstellingen rondom de eiwittransitie/CO2-uitstoot een extra versnelling kan worden gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan: 

Hybryde toepassingen

Worsten, snacks, sauzen, half om half gehakt, burgers, worsten, kiptoepassingen, spreads & tapa's, vleeswaren en snacks.

Samengestelde producten

Pasta- en woksauzen, pasta- en wokgerechten, pizza toppings, snacks, soepen, sauzen en convenience gerechten als pasta's, bami en nasi.

Vleesalternatieven

Gehaktvariaties, burgers, balletjes/falafel, vegan reepjes/blokjes, shoarma, kebab, roerbak.

 
Neem contact op voor meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Seitan in jouw product, op jouw menukaart of in jouw assortiment ? Neem dan contact op met Bart-Jan Witschge (b.witschge@foodvisionnederland.nl) voor een nadere toelichting of voor het maken van een afspraak. Samen kunnen we bouwen aan een smaakvolle en betaalbare versnelling van de eiwittransitie. 

Salades, spreads en sauzen

Ontwikkeling en productie

Private label en maatwerk

Meer informatie?

Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op:

 

Foodvision Nederland BV
Livingstoneweg 44
4462 GL Goes