>

Ontwikkeling en productie

Van idee naar smaakvol product in de winkel, een interessante reis.

 

Ontwikkeling

De ontwikkeling van onze concepten - allemaal gericht op een duurzame transitie in de voedingsindustrie -  vindt sinds 2022 plaats in ons nieuwe smaaklab & pilot-plant in Goes, hartje Zeeland. Een provincie die van oudsher bekend staat om haar grote hart voor mooie voedselconcepten. Hoe ontstaat bij Foodvision Nederand een nieuw product eigenlijk? Een idee kan binnen ons R&D-team ontstaan of vanuit de klant. Vervolgens kiezen we samen met onze partners & leveranciers een mix van natuurlijke, pure en waar mogelijk biologische ingrediënten en begint het ontwikkelproces. We gaan op zoek naar de juiste balans in consistentie, smaak, geur, kleur en houdbaarheid door te testen, testen en nog eens testen. We combineren de kracht van mens en technologie. Na het vaststellen van een receptuur voeren wij diverse analyses uit om de kwaliteit van het product te waarborgen. 

Meer informatie hierover vindt op de pagina ‘Kwaliteit en voedselveiligheid’. 

Productie en verpakken 

Na een (meestal lange) periode van ontwikkeling en uitgebreid testen, buigt een smaakpanel zich over de uitkomsten van ons huiswerk, voordat een concept de volgende fase in gaat. Tijdens de periode van trial & error in onze pilot-plant, voeren wij uiteraard weer diverse kwaliteitsmetingen uit, ook en vooral in situaties waarbij wij de productie & verpakking bij één van onze partners hebben ondergebracht. Maatvoering, volume, verpakking en etiket kunnen zowel gestandaardiseerd als op maat ontwikkeld worden.

Meer informatie hierover vindt u op de pagina “Private label en maatwerk

Innovatie

De markt van voeding is continu in ontwikkeling. Dit sluit naadloos aan bij de behoeftes en verwachtingen van de consument. Wij van Foodvision Nederland dagen onszelf uit om op zoek te gaan naar alle mogelijkheden om producten te optimaliseren. Naast smaak (voor ons altijd de belangrijkste pijler) zijn duurzaamheid & gezondheid de 2 belangrijkste pijlers waarop onze R&D-trajecten wordt gefundeerd. Om de ecologische footprint verder te minimaliseren, wordt bijvoorbeeld het energieverbruik scherp gemonitord en wordt het gros van onze energie (80%) opgewekt door middel van zonnepanelen. Foodvision draagt bij aan een sociaal-maatschappelijk ondernemersklimaat met oog voor mens en planeet. In samenwerking met lokale partijen zoals zorginstelling ’s Heeren Loo worden sociale samenwerkingen geïnitieerd. 

Spreads, Tapas & Dips

Ontwikkeling en productie

Private label en maatwerk

Meer informatie?

Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op:

 

Foodvision Nederland BV
Livingstoneweg 44
4462 GL Goes