Seitan & Aquacultuur
Bij Foodvision ligt de focus op vernieuwing & duurzaamheid: planetproof en uiteraard goed van smaak. In onze gecertificeerde smaaklab & productielocatie in Goes, wordt deze aanpak ingezet om een unieke - door onszelf ontwikkelde - Seitanvariant te produceren. Dit vleesalternatief en deze eiwitbooster vormt de basis voor diverse vega(n) en hybride toepassingen, waarmee wij samen met partners in de voedingsindustrie, convenience en foodservice de eiwittransitie écht willen doen versnellen.
Waarom Seitan?
“Bijna alle momenteel beschikbare vleesalternatieven zijn veel te veel bewerkt (gemodificeerd),
niet clean label, niet duurzaam geproduceerd, meestal niet lekker en vaak veel te duur.”
*Bronnen: Nielsen, Circana, ProVeg, Rabobank, ABN Amro (2023)
De Seitan van Foodvision:
* is ongemodificeerd, puur en 100% clean label.
* is ook volledig biologisch beschikbaar.
* is zeer smaakvol door unieke receptuur en productiewijze, waardoor een maximale smaak absorptie ontstaat.
* heeft een eiwitpercentage van 27,3%, is rijk aan aminozuren, laag in zout (c.a. 0,9%) > Nutriscore A.
* heeft een perfect glutaminezuur profiel met intense umami smaak, waardoor minder zout nodig is in eindproducten.
* is sojavrij, duurzaam geproduceerd, zeer lage Co2 footprint van c.a. 0,53 Kg Co2 per kilo product. Bron: CarbonCloud
Onze Seitan-innovatie is uitstekend toe te passen in verschillende vega(n) producten en/of gerechten en is bovendien te gebruiken als hybride toevoeging in bijvoorbeeld 50%-50% dierlijk/plantaardige toepassingen, waarmee binnen de doelstellingen rondom de eiwittransitie/CO2-uitstoot een extra versnelling kan worden gerealiseerd.
Aquacultuur:
Als écht Zeeuwse onderneming, werken wij samen met lokale partners om de natuurlijke schatten die Zeeland rijk is, te gebruiken voor uiteenlopende toepassingen in dé voedingskeuzes van de toekomst. Wij zijn daarom volop in ontwikkeling om zeegroenten, zeewieren en andere plantaardige (vaak onuitputtelijke) natuurlijke bronnen uit de Zeeuwse Delta, te vertalen naar smaakvolle eindproducten voor consument, foodservice en industrie. In ons smaaklab zijn inmiddels verschillende concrete concepten ontwikkeld. Wellicht bent u geïnteresseerd in onze formats ? Wij staan open voor samenwerking met partners in retail, foodservice en industrie om samen te bouwen aan onze ambiteuze plannen voor een nóg snellere reductie van Co2 in de voedselketen.
Neem contact op voor meer informatie
Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Seitan of onze Aquacultuur-oplossingen in jouw product, op jouw menukaart of in jouw assortiment ? Neem dan contact met ons op voor een nadere toelichting of voor het maken van een afspraak. Samen bouwen wij aan een smaakvolle en betaalbare versnelling van de eiwittransitie en Co2-reductie